Få afklaring på de mest udbredte misforståelser omkring solcelleanlæg. Solceller er blevetmere og mere populære i Danmark, og med god grund. Solceller er både en økonomisk og bæredygtig løsning på vores energiforbrug, men desværre er der stadig mange myter og misforståelser omkring solceller. I dette blogindlæg vilvi afklare nogle af de mest udbredte myter omkring solceller.
Alt det strøm du overproducerer går til spilde
Denne myte er bestemt ikke retvisende, at alt overskudsstrøm går til spilde. Alt strøm du producerer, kommer dig til gode! Din inverter sørger helt automatisk for at din strøm bliver brugt bedst muligt, så du får mest muligt ud af dit solcelleanlæg. Inverteren er hjernen bag dit solcelleanlæg og den har en intern prioriteringsliste:
Ovenståendesker automatisk, så du skal ikke tænke over det i hverdagen. Du kan selvfølgelig altid følge med i appen, der følger med solcelleanlægget fraEasyGreen.
Med solceller har du kun strøm når solen skinner
Det er rigtigt, at solceller producerer mest strøm, når solen skinner, men solceller kan stadig producere energi på en overskyet dag. Teknologien bag solcellepanelerne er i de seneste år blevet så god at effektiviteten er på omkring 22-23%! Det betyder i korte træk at du behøver færre paneler på taget og anlæggene er blevet billigere pr. kW du køber! Når du køber solceller i Danmark, er det vigtigt at du køber paneler af høj kvalitet, som eksempelvis "Cut-cell" celler, som sikre dig produktion af strøm selvom det er overskyet.
Hos os arbejder vi med Risen Solcellepaneler, en topmodel, som netop benytter sig af ''Cut-cell" celler.
Solceller giver genskær
Et spørgsmål der ofte opstår i købsprocessen, er hvorvidt solcellepanelerne giver for meget genskin og kræver specielle byggetilladelser. Vores ”all-black” paneler har meget lavt genskær og oftest ikke kræve byggetilladelse, medmindre du bor i et specielt område eller fordi dit hus er ekstraordinært bevaringsværdigt.
I ”gamle” dage, med polykrystalinske solceller, var historien en anden. Her kunne et solcellepanel virkelig være til gene for naboer etc. Derfor er det også vigtigt at du undersøger hvilke paneler du investerer i. Hos EasyGreen har vi valgt udelukkende at arbejde med monokrystalinske paneler.
Man skal have elvarme før solceller givermening
Solceller reducerer dit elforbrug uanset om du har elvarme eller ej. Hvis du har elvarme, vil solcellerne selvfølgelig have en større betydning, da du vil kunne bruge den producerede strøm til også at varme dit hus op. Men selv hvis du har en anden form for varme, kan solceller stadig være en god investering. Det handler i bund og grund om du har et stort nok elforbrug til at din besparelse bliver stor nok ved investering i solceller – uanset hvordan du bruger din strøm.
Den vigtigste regel med solceller er at du helst vil bruge størstedelen af strømmen selv.
Det er de færreste tage, som kan bæresolceller
De paneler vi bruger vejer omkring 11 kg. Pr. m2 og totalvægten med beslagsystem mm vejer omkring 16 kg. Pr. m2. Det er langt de fleste tage, som kan bære dette. Det er næsten kun hvis du ved at taget har fejl eller konstruktionsfejl, at du skal være bekymret.
Man må højst få et 6kW anlæg etableret
På de gamle tilmeldingsgrupper, var der et loft på 6 peak kW. Men dette loft er nu blevet fjernet med den nye gruppetilmelding. Derfor kan du nu projektere det solcelleanlæg der passer bedst til dit forbrug og fremtidsplaner. Ofte vælger husstande med varmepumpe og elbil solcelleanlæg i størrelsesorden omkring 9-12kW.
Du kan bruge vores digitale anbefaler, hvis du er i tvivl om hvilket anlæg der passer bedst til dit hjem.
Det kan du forvente: